Beitsen

De verven, beitsen en lakken van Herfst & Helder voldoen aan de maatstaven die de wetgeving vanaf 2010 voorschrijft: oplosmiddelarm. Daarbij hebben we gekozen voor het gebruik van vloeiend pigment voor alle gewenste kleuren. Alleen de Herfst & Helder verven die via onze eigen vestigingen, vakgrossiers of verfspeciaalzaken worden aangeboden, worden geleverd onder volledige garantie. Alleen bij de 2010 verven en beitsen hebben wij immers volledige controle over de samenstelling en de juiste manier van verwerken.

Kenmerken van beitsen

Bij het beitsen brengt u een transparante of dekkende laag aan om de vezels van bijvoorbeeld uw veranda, waardoor het hout beschermd is tegen de invloeden van het weer. Een beits voor buiten heeft vaak een vochtregulerende werking.

U kunt vrijwel alle houtsoorten beitsen. Het voordeel van beitsen is dat u geen grondverf als basis nodig hebt. Maar, let er wel op dat u het hout van te voren goed schuurt en stof- en vetvrij maakt. Zo haalt u het meeste uit uw beits en geeft het een optimale bescherming.

Tips voor beitsen

Transparante of dekkende beits

Er zijn diverse soorten beits verkrijgbaar: transparante beits en een dekkende beits (met een kleurtje). Welke kiest u?
Ga voor een transparante beits wanneer u de houtnerf wilt blijven zien. Herfst en Helder biedt diverse ‘kleuren’ transparante beitsen, zodat u het hout donkerder of juist lichter kunt maken.
Een dekkende beits heeft een iets langere levensduur dan transparante beits en geeft uw hout een kleur naar wens. De nerven zijn hierbij niet meer zichtbaar.

Benodigdheden beitsen

Ongeacht de oppervlakte die u wilt gaan beitsen, heeft u een aantal artikelen nodig. De medewerkers van uw gekozen verkooppunt kunnen u adviseren over de benodigdheden die het beste bij uw te beitsen oppervlakte en gekozen beits past.