Verf op waterbasis

Verf op waterbasis, of watergedragen verf, zijn verven die waterverdunbaar zijn. Deze verven zijn over de afgelopen jaren nog beter geworden. Dat is maar goed ook, want dat is niet alleen beter voor het milieu, maar in de ARBO-wet is het sinds 2000 zelfs zo geregeld dat professionele schilders bij binnenschilderwerk verplicht met te schilderen met verf op waterbasis.

Diverse watergedragen producten

Wist u dat ook muurverf en lakverf watergedragen kunnen zijn? Dit geldt voor zowel binnen- als buitenverf.

De voordelen van watergedragen verven

Het gebruik van verf op waterbasis kent een aantal voordelen ten opzichte van andere soorten verven. Namelijk:

  • Droogt snel
    Het werken met deze verf vereist wel een snelle werkwijze, want de verf droogt veel sneller en zo kunnen er eerder aanzetten ontstaan. Er zijn uiteraard ook vele voordelen. Zo is het geurarm en de verf vergeeld niet.
  • Makkelijk te reinigen
    Heeft u verf op uw handen gekregen of wilt u de kwasten hergebruiken? Het voordeel van schilderen met verf op waterbasis, is dat het makkelijk te reinigen is. U heeft uw kwasten dus weer binnen een mum van tijd schoon, waar dit bij alternatieve nog wel eens een flinke klus kan zijn. Maar, let op: spoel uw producten niet af onder de kraan, maar reinig ze in een bak water. De resten hiervan kunt u inleveren bij het depot chemisch afval.
  • Minder houtrot
    Ten opzichte van andere verven, veroorzaken verven op waterbasis minder snel houtrot. Dit omdat verf op waterbasis makkelijker vocht kan afstaan.

Bent u benieuwd naar het assortiment Herfst & Helder verven? Komt u dan gerust langs in onze winkel of één van onze verkooppunten.